Festival drvenih kapela ‘Sancta Barbara’

07. 07. - 14. 07. — Velika Gorica @en

Ovim novim projektom – multimedijalnim međunarodnim Festivalom drvenih kapela Sancta Barbara –  organizirat će se vrhunski glazbeni programi u prostorima koji nemaju kapacitet za veliku publiku, ali zato atraktivnošću programa i izgleda (interijera i eksterijera) mogu angažirati publiku i privući veliku pažnju na društvenim mrežama i na taj način direktno utjecati na razvoj publike kao i na razvoj kulturnog turizma Turopolja, Posavine i Pokuplja.

Riječ je o prijenosu 7 različitih koncertnih programa iz reprezentnih drvenih kapela uživo (life streaming) i istovremeno na više web servisa po izboru (u rezoluciji 1280×720 px(HD) na Facbook, a u rezoluciji 1920×1080 px (FullHD) na Youtube, Livestream, Periscope, web stranicu).

Glazbeni program festivala obuhvaća vrhunske domaće i strane izvođače i ansamble ozbiljne glazbe, ali i izvedbe na tradicionalnim instrumentima i ambijentalne koncerte suvremene elektroničke glazbe. Svaki koncert imat će pomno osmišljenu vizualnu dimenziju multimedijalnim pristupom koji uključuje art light u realizaciji Gordane i Zorislava Šojata.

Sve programe festivala uživo će se prenositi putem već izgrađenih društvenih mreža organizatora festivala – Hrvatske udruge Ars organi Sisciae. Time projekt na inovativan način pristupa razvoju publike, osiguravajući dostupnost  kulturnih i umjetničkih programa u prometno dislociranim područjima u kojima je smješten najveći broj sačuvanih drvenih kapela.

Informacije

TZG Velike Gorice
Trg kralja Tomislava 2
10410 Velika Gorica,
Tel. +385 1 6222 378
tzvg@tzvg.hr, www.tzvg.hr

POU Velika Gorica
Zagrebačka 37
Velika Gorica,
Tel. +385 1 6259 800
www.pouvg.hr