Ivanić-Grad Ivanić-Grad Od "Bučijade" do lana

Lječilište Naftalan

ljeciliste-naftalan

Lječilište Naftalan

Posebna i jedinstvena vrijednost prirodnih bogatstava Ivanić-Grada i njegove okolice vraća nas u pradavno doba postojanja nekadašnjeg Panonskog mora, čije tragove nalazimo u rijetkim nalazištima prirodnog bogatstva. To su specifična vrsta ljekovite nafte, naftalan, što je drugo nalazište na svijetu, a jedino u Europi, te je, bez sumnje, pravi raritet, kao i jodna, fluorna, natrium-kloridna slana hiperterma, temperature 65 stupnjeva Celzija, koja je ostatak Panonskog mora i kaptira se s dubine od 1300 metara, a uz naftalan je važan prirodni ljekoviti agens.

Ljekovitost naftalana omogućila je da se u Ivanić-Gradu izgradi suvremeno lječilište, jedinstveno u Europi i svijetu, za liječenje kožnih bolesti, kao što su psorijaza, psorijatički artritis, ekcemi i sl., za liječenje reumatskih bolesti, ali i za medicinsku rehabilitaciju.

Lječilište “Naftalan” u Ivanić-Gradu danas djeluje kao specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, raspolaže sa 137 postelja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, suvremeno opremljenim, na razini hotela sa *** zvjezdice. Moderno koncipirana fizikalna terapija s elektroterapijom, kineziterapijom, masažom, hidroterapijom s podvodnom masažom i bazenom s protočnom termomineralnom vodom, te naftalanoterapija s elektronskim vođenjem procesa regeneracije i sterilizacije naftalana, jamči visoka kvaliteta korištenja jedinstvenih prirodnih resursa, kao i njihovu efikasnost.

Skip to content