Sveti Ivan Zelina Sveti Ivan Zelina Vitezovi Zelingradski

Sport i rekreacija

Raznovrsne su i mogućnosti za sport i rekreaciju. Rekrativcima su na raspolaganju teniski tereni -Teniskog kluba “Kralj”, Kamenarićeva bb, te planinarske staze po prelijepoj Zelinskoj gori, po istočnim obroncima Zagrebačke gore, kao i biciklističke staze. Planinarske staze i putovi su dobro označeni, sve do planinarskog doma na Kladeščici (visina 460 metara). Organiziraju se i motociklistička natjecanja na motokros stazi.

Sveti Ivan Zelina idealna je destinacija za aktivni odmor. Na području grada djeluje dvadesetak sportskih klubova u raznim sportskim granama. Nogomet, hokej na travi i dvoranski hokej, rukomet, tenis, borilačke vještine, lov, ribolov, planinarenje, auto i moto sport ; samo su dio zelinske sportske scene.
Treba istaknuti Nogometni klub „Zelina“ koji je kroz svoju 105 godina dugu povijest na različite načine odigrao značajnu ulogu u promociji grada a trenutno se natječe u 2. Hrvatskoj nogometnoj ligi.
Tu je i ženski Rukometni klub koji kao prvoligaš koji posljednjih sezona kontinuirano predstavlja Zelinu u inozemstvu kroz međunarodne utakmice, kao i klub hokejaša na travi sa brojnim uspjesima i nagradama osvojenim u više od pola stoljeća svog postojanja.
Rekrativcima su na raspolaganju teniski tereni, te planinarske staze po prelijepoj Zelinskoj gori, istočnim obroncima Zagrebačke gore, kao i označene biciklističke staze. Planinarske staze i putovi su dobro označeni, sve do planinarskog doma na Kladeščici.

 

Više informacija

TZG Sv. Ivana Zeline
Trg Ante Starčevića 13
10380 Sv. Ivan Zelina,
Tel. +385 1 2061 808
tzg@zelina.hr, www.tz-zelina.hr

POU Sv. Ivan Zelina
Vatrogasna 3
Tel. +385 1 2060 270

Događanja

Skip to content