Otvoreni natječaji APPRRR za provedbu tipa operacije 6.4.1. i 6.2.1. – mjera 6: Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja

23. 06. 2020.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« i Natječaj za provedbu Podmjere 6.2. »Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« – provedba tipa operacije 6.2.1. »Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«.

– Natječaj za provedbu tipa operacije 6.4.1
“Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

Svrha natječaja: razvoj postojećih nepoljoprivrednih  djelatnosti uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnog područja.

Korisnici: poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana prije podnošenja Zahtjeva za potporu, ekonomske veličine najmanje 2.000,00 EUR.

Prihvatljive aktivnosti:

  • turizam u ruralnom području(građenje i/ ili opremanje objekata i/ ili turističke i infrastrukture  za  pružanje turističkih i/ili ugostiteljskih usluga sukladno propisima iz područja turizma i ugostiteljstva)
  •  tradicijski, umjetnički obrti,izrada suvenira(građenje i/ ili opremanje objekata u kojima     se  obavlja  pakiranje i trženje proizvoda tradicijskih obrta)
  •  pružanje usluga u ruralnim područjima, poljoprivredi i šumarstvu(građenje i/ili opremanje   objekata za  pružanje usluga u ruralnim područjima)
  • prerada, marketing i izravna prodaja lokalnih proizvoda(ulaganja u građenje i/ili   opremanje objekata  za preradu, skladištenje , pakiranje i/ili izravnu prodaju lokalnih   proizvoda).

Raspoloživost sredstava: 120.000.000,00 HRK

Visina javne potpore: od 3.500.00 do 200.000,00 EUR

Intezitet javne potpore: do 70% za kupovinu poljoprivredne mehanizacije

Više informacija o Natječaju za provedbu tipa operacije 6.4.1 možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR).

– Natječaj za provedbu tipa operacije 6.2.1
“Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima”   

Svrha natječaja: razvoj postojećih nepoljoprivrednih djelatnosti uz očuvanje postojećih turističkih i/ili ugostiteljskih usluga sukladno propisima iz područja turizma i ugostiteljstva)

  • tradicijski, umjetnički obrti, izrada suvenira (građenje i/ili opremanje objekata u kojima se obavlja pakiranje i trženje proizvoda tradicijskih obrta)
  • pružanje usluga u ruralnim područjima, poljoprivredi i šumarstvu(građenje i/ili opremanje objekata za pružanje usluga u ruralnim područjima)
  • prerada, marketing i izravna prodaja lokalnih proizvoda (ulaganje u građenje i/ili opremanje objekata za preradu, skladištenje, pakiranje i/ili izravnu prodaju lokalnih proizvoda).

Raspoloživost sredstava: 120.000.000,00 HRK

Visina javne potpore: fiksno 50.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama

Intezitet javne potpore(%): 100

Više informacija o Natječaju za provedbu tipa operacije 6.2.1 možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) – www.apprrr.hr.

Novosti

02. 08. 2021.

Projekt Ekomuzej Bistra – očuvanje materijalne i nematerijalne baštine primjenom zelenog modela

Provedbom projekta Ekomuzej Bistra, Općina Bistra u suradnji s Udrugom Ekomuzej Bistra i Turističkom zajednicom Zagrebačke županije radi na obnovi i rekonstrukciji  zgrade stare škole u Poljanici Bistranskoj, zaštićenog kulturnog dobra, a u svrhu očuvanja materijalne i nematerijalne baštine ovog kraja. Revitalizacijom ovog zaštićenog kulturnog dobra uspostavit će se suvremeni i moderno opremljeni kulturno-turistički centar […]

Čitaj dalje →

28. 07. 2021.

Stožer civilne zaštite RH donio odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Stožer civilne zaštite RH donio odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Odluka je stupila na snagu 26. srpnja, a određuje se u trajanju do 15. kolovoza 2021. godine. Ono što se je mijenjalo u Odluci je kako potvrda ne smije biti starija od 270 dana (do sada je bilo 210 dana), a tekst Odluke o ograničenju društvenih okupljanja možete pronaći ovdje. Također, obzirom na epidemiološku situaciju i […]

Čitaj dalje →

22. 07. 2021.

Kulturna baština će živjeti kroz projekt Ekomuzej Bistra

Svrha projekta Ekomuzej Bistra je omogućiti održivo upravljanje cjelokupnom baštinom te potaknuti razvoj kulturnih i turističkih sadržaja bistranskog kraja. Danas je potreban personaliziran, iskren i temeljit pristup posjetitelju, koji želi doživjeti lokalnu zajednicu na autentičan način temeljen na iskustvu. Fokus je na novom značenju održivog suživota s lokalnim zajednicama, prirodom, kulturom i poviješću. Ovaj projekt […]

Čitaj dalje →

20. 07. 2021.

Foto natječaj – Ispričajte priču Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je fotografski natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj je bio namijenjen  svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri. Dodjela nagrada održana je danas uz nazočnost nagrađenih autora fotografija koje su oduševile stručni ocjenjivački sud Turističke zajednice Zagrebačke županije, ali i […]

Čitaj dalje →

14. 07. 2021.

Dani Okusa hrvatske tradicije

Dani Okusa hrvatske tradicije u studenom Na jučerašnjoj sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije dogovoreno je da će se, nakon  jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine. Kako se očekuje u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz […]

Čitaj dalje →

Skip to content