Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja / Nadopunjene Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

27. 03. 2020.

Ministarstvo turizma RH objavilo je dodatne Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja (nisu u sustavu PDV-a). Vezano uz dio upute oko turističke pristojbe (paušal), važno je naglasiti kako će informacija o navedenoj mjeri biti provedena preko sustava eVisitor stoga se korisnici ne moraju nigdje javljati, odnosno obrada podataka će biti automatska preko sustava eVisitor.

Osim toga, nastavno na prijašnje upute u vezi prijave gostiju u eVisitor, zbog posebnih okolnosti omogućuje se i 3. način prve registracije u eVisitor sustav:

Za osobe koje nemaju uvjeta za dostavu dokumentacije putem interneta postupak je sljedeći:

1.      Osobe mogu svojoj nadležnoj turističkoj zajednici dostaviti samo najosnovnije podatke putem telefona

2.      Turistička zajednica će zatim prvo sebe registrirati kao obveznika, a na osnovu zaprimljenih podataka otvarati odgovarajući nekomercijalni objekt naziva „Ime Prezime“ te ga vezati na sebe

3.      Turističke zajednice će u te objekte prijavljivati goste umjesto tih obveznika

Sve informacije možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma.

Za sva pitanja vezano uz eVisitor možete se obratiti na info@eVisitor.hr , a za pitanja vezano uz gospodarske mjere u turističkom sektoru na mintcz@mint.hr

Upute:

Novosti

29. 05. 2020.

EnterCroatia

S ciljem olakšavanja prelaska granice Republike Hrvatske te kako bi naši gosti bili upoznati s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj, stvorena je web stranica entercroatia.mup.hr Na navedenoj stranici se nalazi online obrazac u koji se upisuju svi podaci koji su traženi u procesu prelaska granice te uz jednostavno predočenje putovnice ili osobne […]

Čitaj dalje →

28. 05. 2020.

Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt ‘Okusi hrvatske tradicije’ provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata Da se turizam ponovno pokreće jučer je u Jastrebarskom dokazao i skup na kojem  je između 10  županijskih turističkih zajednica (Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske) potpisan  Sporazum o projektnoj suradnji na […]

Čitaj dalje →

26. 05. 2020.

Najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku

Najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojoj službenoj web stranici objavilo je sva najčešća pitanja i odgovore o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku: https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210 Navedena stranica sadrži odgovore na najčešća pitanja o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na ograničenja koja su […]

Čitaj dalje →

26. 05. 2020.

Tartufi turopoljskog luga

Zanimljivo je kako se na području turopoljskog luga već izvjesni period pronalaze jedne od najcjenjenijih gljiva, crni tartufi.  Ova činjenica je za našu destinaciju velik potencijal. O tome se i prije pričalo, ali kako navodi Alilović: „ Zagrebačka županija, područje Turopolja daje značajan doprinos kvalitetnijoj gastronomskoj pa tako i turističkoj ponudi, ponajviše ponudi ugostiteljskih objekata, […]

Čitaj dalje →

21. 05. 2020.

HZJZ objavio preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima

HZJZ objavio preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-1. Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima […]

Čitaj dalje →