Uzbudljivom završnicom zatvoren WRC Croatia Rally 2022! 

25. 04. 2022.

Najveći sportski spektakl i jedno od najgledanijih sportskih događanja u svijetu uspješno je zatvoren. Najljepše slike Hrvatske obišle svijet. WRC Croatia Rally gledao se u izravnom TV prijenosu u više od 150 zemalja širom svijeta.

Hrvatska je protekla četiri dana još jednom je pokazala da zna i može biti sjajan domaćin ne samo najboljim reli posadama svijeta nego i najgledanijim sportskim manifestacijama. Najveće zvijezde relija današnjice, ukupno 63 posada iz 24 zemalja, uz veliku podršku fanova iz cijeloga svijeta, na WRC Croatia Rallyju 2022 odvozilo je preko 1600 kilometara na 20 brzinskih ispita i etapama kroz Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju, dok su mehaničari najboljih svjetskih timova svoje vještine pokazali publici u Servisnom parku koji se nalazio u Zagrebu.
WRC Croatia Rally 2022 jedno je od top 20 najgledanijih sportskih događanja u svijetu, najveći sportski spektakl i jedna od najatraktivnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj te najveća reli utrka u hrvatskoj povijesti. U Zagrebu je tijekom protekloga tjedna boravilo oko 2000 sudionika natjecanja – vozača i pratećeg osoblja, događaj je uživo pratilo više od 200 stranih novinara i snimateljskih ekipa. WRC Croatia Rally se iz Hrvatske prenosilo live u više od 150 zemalja širom svijeta, a WRC godišnje gleda preko 865 milijuna ljudi.

Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja zahvalio je svim partnerima i fanovima na podršci, svom timu i velikom broju volontera na posvećenosti: „Zahvaljujem cijeloj ekipi, Odradili su vrhunski posao u svim segmentima. Veliki entuzijazam i ljubav prema reliju, isplatili su se. Unatoč brojnim izazovima, uključujući čak i ekstremne vremenske uvjete u jednom dijelu natjecanja, radi kojih smo vodeći brigu o sigurnosti natjecatelja i gledatelja, boreći se do samog kraja, ipak od FIA-e dobili uputu da otkažemo jedan brzinac. Lijepe i zahtjevne staze ovogodišnje su izdanje WRC Croatia Rallyja ponovo učinile zahtjevnim i uzbudljivim do samog kraja i za natjecatelje i za gledatelje. Na svu sreću imali smo ponovno vrlo neizvjesnu utrku do samog kraja, taj sportski dio bio je izuzetno dobro napravljen i to nas jako veseli. Pobjednik Rovanpera pokazao je nevjerojatnu vještinu, mudrost i smirenost, kad jednom sjedne na tron, mislim da će tamo ostati dugo. S velikim zadovoljstvom i ponosom ostaje nam zaključiti da je iza nas još jedan uspješan WRC Croatia Rally. Oduševljeni natjecatelji zadovoljno su nam već najavili da se vraćaju dogodine, a predivne slike Hrvatske ponovno su obišle svijet i predstavile nas u najljepšem mogućem svjetlu.“ – emotivno je zaključio Šaškin.

Državni tajnik za sport Tomislav Družak nakon završne ceremonije oduševljeno je izjavio:” Uspješno je završeno najveće sportsko događanje u Hrvatskoj, nadam se da je ovo početak jedne dobre i duge tradicije. Lijepa slika o Hrvatskoj kao vrhunskom organizatoru, kao jednoj sigurnoj zemlji i poželjnoj destinaciji poslana je u svijet. Slika koju smo odaslali na početku turističke sezone ujedno je i pozivnica svim onima koji se možda još kolebaju da posjete Hrvatsku i uživaju u njenim ljepotama i turističkoj ponudi.”

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner po završetku svečane ceremonije zatvaranja nije krio zadovoljstvo: “Smiješak nakon svega, zaista velika sreća i zadovoljstvo jer je sve proteklo bez ikakvih incidenata i ružnih stvari. Ovo je zaista veliki praznik moto sporta i ogromna gospodarska stvar za Hrvatsku. Uzbudljivom i napetom završnicom završilo je i ovogodišnje natjecanje, nadam se da će to obilježje i daljnje Croatia Rallyje. Organizacija je bila besprijekorna, vidjelo se da bez problema možemo ugostiti toliko veliku količinu ljudi. Zahvaljujem svim volonterima i svim ljudima koji su radili na ovoj utrci, vatrogascima, policiji, hitnim službama, našim sportskim dužnosnicima Auto i karting saveza, klubovima organizatorima, svima koji su doprinijeli da ova utrka bude ovakav spektakl. Razgovarao sam dosta s Michele Mouton i sa šefovima velikih timova, zajednička ocjena je da je Croatia Rally dobra stvar da vole doći u Hrvatsku i da ovo natjecanje dugoročno vide u kalendaru Svjetskog prvenstva u reliju. S druge strane natjecatelji spominju riječ “tricky” i to je idealna kombinacija. Vjerujem da će WRC Croatia Rally još dugo ostati u Hrvatskoj.”

O WRC Croatia Rallyju       

WRC Croatia Rally održao se od 21.-24. travnja na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku, a ceremonijalni start i cilj te park vozača nalazio se u Zagrebu. Prema očekivanjima organizatora, ove godine bio je i rekordan broj gledatelja na nekom od sportskih događanja u zemlji ikada.  Obožavatelji oktanskih atrakcija mogli su vidjeti i revolucionarnu novu generaciju hibridnih Rally1 vozila, prvi put predstavljena početkom sezone. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine. Značaj i uspjeh ovog događaja prepoznali su, uz brojne partnere, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i dr. institucije, Vlada Republike Hrvatske i Grad Zagreb donijevši odluku o sufinanciranju troškova organizacije natjecanja u 2022. te u narednim godinama.

O WRC-u 

WRC (World Rally Championship) najpopularnije je automobilističko natjecanje u svijetu uz F1 kojega redovito prati preko 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu.

Hrvatska je, nakon dugogodišnjih nadmetanja s puno bogatijim državama, u 2021. po prvi puta dobila priliku organizirati jednu etapu svjetskog prvenstva koja se održala 2021. u travnju u Zagrebu i okolici pod nazivom WRC Croatia Rally.

 

Foto: Uroš Modlic

 

Novosti

26. 09. 2022.

Velika završnica VIA VINO festivala: Uz potragu za tartufima, vrhunska vina i jela s potpisom posjetitelji su uživali u filmskoj večeri na otvorenom!

VIA VINO festival u svojoj drugoj godini održavanja potaknuo je posjetitelje na istraživanje bogate eno-gastronomske ponude Zagrebačke županije Tijekom ukupno tri vikenda na različitim lokacijama, od padajućih vinograda na brdašcu iznad Ivanić Grada, bajkovitog okruženja povijesne kurije Nespeš, prirodnog amfiteatra Plešivice i na posljetku, skrivene Lugarnice Čardak u turopoljskoj šumi, stotine posjetitelja VIA VINA uživalo […]

Čitaj dalje →

22. 09. 2022.

Via VINO I Lugarnica Čardak – POPUNJENO

Via VINO I Lugarnica Čardak – POPUNJENO

Hvala vam na sjajnom odazivu! Sva predviđena mjesta za završnicu festivala VIA VINO su rezervirana. Vidimo se u subotu na posljednjoj festivalskoj večeri. *U slučaju da ste se prijavili, a nećete moći prisustvovati, molimo vas da otkažete rezervaciju kako biste ustupili mjesto drugima.

Čitaj dalje →

20. 09. 2022.

Statuom akademskog kipara Mate Turića nagrađeni autori fotografskog natječaja Photo Zagreb County

  Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je fotografski natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”.  Dodjela nagrada održana je uz nazočnost nagrađenih autora fotografija koje su oduševile stručni ocjenjivački sud Turističke zajednice Zagrebačke županije.  U sklopu dodjele nagrada fotografije su predstavljene putem izložbe u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije. „Foto natječaj daje […]

Čitaj dalje →

14. 09. 2022.

Zadnji festivalski dan Via Vina prebačen na subotu 24. 9.

Zadnji festivalski dan Via Vina prebačen na subotu 24. 9.

Zbog nepovoljne vremenske prognoze, završetak VIA VINO festivala prebačen je na subotu 24.09. s početkom u 17:00h. Pozivamo vas da nam se pridružite na završnoj večeri omiljenog kina na otvorenom Via VINO I Lugarnica Čardak s bogatim programom posvećenom – crnim turopoljskim tartufima.

Čitaj dalje →

08. 09. 2022.

RASPRODANO! Via VINO – Vinarija Litterarii

RASPRODANO! Via VINO – Vinarija Litterarii

Via VINO – Vinarija Litterarii – POPUNJENO Hvala vam na sjajnom odazivu! Sva predviđena mjesta za Via VINO 10.09. su popunjena! *U slučaju da ste se prijavili, a nećete moći prisustvovati, molimo vas da otkažete rezervaciju kako biste ustupili mjesto drugima. Pridružite nam se na zadnjem danu festivala 17.09. gdje otkrivamo skivreno šumsko blago – […]

Čitaj dalje →

Skip to content