Zeleni dnevni boravak za detox digitalnih nomada

28. 06. 2021.

Zagrebačka županija ugostila digitalne nomade

U sklopu „ Zagreb Digital Nomad Week-a“, održanog u organizaciji  Turističke zajednice grada Zagreba, TZ Zagrebačke županije predstavila je zahvaljujući iznimnoj suradnji s TZ grada Zagreba, digitalnim nomadima djelić Zagrebačke županije. Digitalni nomadi upoznali dio zelenog prstena koji obavija našu metropolu, jer turizam ne poznaje granice.

Digitalni detoks kroz šetnju digitalnih nomada Samoborom i Parkom prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” bio je pun pogodak. Posebno zanimljivo je bilo na imanju Davorina Štetnera koji je digitalne nomade upoznao sa novim projektima koji će doprinijeti revitalizaciji Žumberka. Nevjerojatna priča iz Tihočaja za kojega moramo nažalost istaknuti kako danas ima tek jednu stanovnicu starije životne dobi, simpatičnu devedesetpetogodišnjakinju koja je svojim životnim pristupom zainteresirala sve.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović u planu je kreiranje coworking prostora, koji se pokazuju izuzetno bitni za zajednice digitalnih nomada u svijetu. No privatne investicije poput ove Davorina Štetera stvaraju nove priče i daju mogućnost razvoju destinacija, a  primjer je Žumberak zaštićeni park prirode koji ima izniman potencijal. „O održivim putovanjima priča se godinama, a evo danas smo svjedoci kako je svaki drugi putnik odlučio i putovati održivije. Digitalni nomadi su svakako budućnost, ne samo na razini RH nego i naše Zagrebačke županije.  Naravno važno je istaknuti naš predznak sigurne, zelene i održive destinacije koja prije svega radi na ostavrenju svoje strateške prednosti. Cilj je održivi turizam i ovu priču razvijamo i implementiramo kroz sve naše dosadašnje, a jednako tako i buduće projekte. Budućnost je način života kroz digitalne priče, pa tako i stvaranje što boljih uvjeta za život digitalnih nomada, njihovog doticaja sa lokalnom zajednicom, izbjegavanja velikih gužvi, ali i korištenja usluga lokalnih ljudi kako bi nakon njihovog posjeta ostala korist za lokalnu zajednicu. Kroz održivi turizam i sigurnost želimo biti dostupni digitalnoj generaciji koja je već danas naša sadašnjost, ali i sigurna budućnost“ istaknula je Ivana Alilović.

Zagrebačka županija kroz kampanju „Odmor nikad bliže“ značajno je u ovo najteže doba za turizam podigla interes za svoje sadržaje komunicirajući raznolikost na samo pola sata od Zagreba. Kada ovome pridodamo rezultate kampanje „Around Zagreb“ gdje su turistički sadržaji Zagreba i Zagrebačke županije spojeni u jedan turistički proizvod daju odlični rezultati ovih turističkih zajednica.

#visitzagrebcounty #ZagrebDigitalNomadWeek #digitalnomadszagrebcounty

Novosti

05. 10. 2021.

Vinogradi u okolici Zagreba postaju bajkovita pozadina za film, glazbu i umjetnost – Via VINO

Vinogradi u okolici Zagreba postaju bajkovita pozadina za film, glazbu i umjetnost – Via VINO

Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. Zato krenite Via VINO! Početak jeseni sa sobom donosi želju za još malo uživanja u toplim danima, izletima izvan grada i gastro delicijama koje uključuju lokalne namirnice. Poziva na dobro društvo, ali i dobro vino koje uvijek upotpunjuje doživljaj. […]

Čitaj dalje →

22. 09. 2021.

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

U sklopu organizacija edukativnih foto radionica za društvene mreže koje se provode diljem Hrvatske, Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom u Samoboru je organizirala terensku radionicu s ciljem edukacije kako bi svaki dionik u turizmu mogao što bolje prezentirati svoje proizvode i usluge na društvenim mrežama koje su danas neizostavni kanal […]

Čitaj dalje →

Skip to content