Seoski turizam i izletišta

Seoski turizam i izletišta

Ako razmišljate gdje biste proveli odmor, željeli bismo Vas podsjetiti na sela i manja mjesta u okolici Zagreba, daleko od svakodnevne vreve, u miru zelenila, čekaju svoje goste. Seoski turizam ispunjava očekivanja i mlađih i starijih i to kroz sva godišnja doba uz poznato gostoprimstvo i pun stol ukusnih specijaliteta autohtone, domaće kuhinje.

Seoska domaćinstva Zagrebačke županije nude Vam mnoge raznolikosti: od razgleda okolice balonom, vožnju kočijom odnosno konjskom zapregom, jahanja na poniju i većem konju, raznih sportsko-rekreacijskih sadržaja ili terena, pješačenja kroz šumu do vinograda ili starih klijeti, posjete vinskim podrumima, kušanja vina iz obiteljskih vinarija, razgledavanja zavičajnih etno-zbirki, demonstracija rada mlina ili tkalačkog stana do ugodnog boravka u zelenilu prirode neposredne okolice grada Zagreba. Gosti se mogu upoznati s domaćim životinjama, okušati u mužnji koza, ali i susresti neke nesvakidašnje stanovnike ovih predjela kao što su nojevi.

Izletišta Zagrebačke županije isto tako su vrlo raznolika. Tu se mogu naći jezera i ribnjaci uz koje će uživati ribolovci, dok će drugi šetati prirodom. Neka izletišta uz uslugu smještaja i domaće gastro i eno ponude imaju konje i ponije za jahanje, pružaju usluge škole jahanja ili Vam omogućuju da se opustite na sportskim igralištima dok se Vaša djeca zabavljaju na igralištima za djecu ili čak razgledavaju mini ZOO vrt. Posebnosti izletišta u Županiji su primjerice eko proizvodnja pastrva, proizvodnja i priprema zdrave hrane, prodaja proizvoda od ljekovitog bilja, čajnih mješavina, biljnih kapi.

Dobrodošli!

Kloštar Ivanić — Povratak na vrh

Pokupsko — Povratak na vrh

Žumberak — Povratak na vrh

Krašić — Povratak na vrh

Pisarovina — Povratak na vrh

Savsko-sutlanska dolina i brigi — Povratak na vrh

Dugo Selo — Povratak na vrh

Sveta Nedelja — Povratak na vrh

Sveti Ivan Zelina — Povratak na vrh

Vrbovec — Povratak na vrh

Jastrebarsko — Povratak na vrh

Samobor — Povratak na vrh

Zaprešić — Povratak na vrh

Ivanić-Grad — Povratak na vrh

Velika Gorica — Povratak na vrh

 

Skip to content